Over De Juf

Over De Juf

Hoe het allemaal begon

Al van jongs af aan is Else in de keuken te vinden. Maar naast bakken is ze graag creatief bezig, rijdt paard en wil graag met kinderen werken. Na de middelbare school kiest ze er daarom voor om een opleiding te volgen aan de Pabo. Ook tijdens deze studie blijft ze bezig met bakken. In de zomer van 2013 begint Else met het bakken van de wisselende taarten voor Expresszo, de zaak van Ard. Hij benadert haar via haar Facebookpagina ‘Zoet in Zeeland’. Ard is inmiddels aardig thuis in het ondernemerschap en is enthousiast over de taarten van Else.

Tijdens het drinken van een kop koffie ontstaat het idee om de taartenbusiness van Else uit te breiden en het professioneler aan te gaan pakken. Heel wat brainstormen, kopjes koffie en nachtjes slapen verder wordt de knoop doorgehakt. Na een zoektocht naar een geschikte ruimte in het centrum van Middelburg vinden zij een sfeervol pandje uit 1864 in de Sint Janstraat. Ze verbouwen het en richten het in naar hun wensen. Oven en bakblikken worden aangeschaft, vergunningen aangevraagd, het logo gemaakt en de website gebouwd. 11 Oktober 2014 is De Juf officieel een feit.

Mogen wij ons even voorstellen?

Else

Else is chef-taart. Ze maakt de heerlijkste gebakjes en tovert steeds nieuwe recepten uit haar mouw. En… zij is De Juf. Inmiddels staat zij niet meer voor de klas, maar is ze vijf dagen in de week in de keuken te vinden.

Ard

Ard brengt taarten aan de man voor De Juf, daarnaast kunt u hem vinden achter de koffiemachine bij Expresszo. Hij drinkt het liefst koffie, maar houdt ook wel van een taartje. Appeltaart van moeder Lineke is favoriet.

Leonie

Leonie vindt alles wat met eten te maken heeft, heerlijk. Van zelf groente en fruit telen in haar achtertuin tot kookboeken lezen en van het bakken van cakes en koekjes tot het proeven van allerlei lekkers. Op maandag is Leonie het vaste gezicht in de winkel en ook op andere dagen kan je haar tegenkomen.

Estelle

Toen wij in november met spoed op zoek waren naar personeel, meldde Estelle zich bij ons. In het voorjaar van 2016 hebben wij haar even moeten missen omdat ze een paar maanden op reis was door Azië, maar inmiddels is ze weer bij ons terug en bakt ze er weer vrolijk op los.

Femke

Femke komt elke werkdag vanuit Roosendaal met de trein naar Middelburg om te werken bij De Juf, zó leuk vindt ze het bij ons. Ze heeft onlangs haar diploma behaald aan de hogere hotelschool. Op het moment reist Femke door Nieuw-Zeeland, maar omdat we hopen dat ze daarna weer terugkomt, mag ze hier nog even blijven :).

Lia

Lia is onze vliegende keep en de moeder van Else. Ze heeft haar het koken en bakken met de paplepel ingegoten. Ze is inzetbaar voor allerhande klussen. Ze heeft de schorten genaaid, doet een vergeten boodschap en is ook in de keuken te vinden.

LILIAN

Lilian werkt sinds begin 2016 bij De Juf en inmiddels is ze een vast gezicht in de winkel; ze is er bijna dagelijks. Lilian heeft kasten vol met kookboeken en zet thuis het liefst elke dag iets anders op tafel.