Over De Juf

Over De Juf

Hoe het allemaal begon

 

 

Al van jongs af aan is Else in de keuken te vinden. Maar naast bakken is ze graag creatief bezig en wil graag met kinderen werken. Na de middelbare school kiest ze er daarom voor om een opleiding te volgen aan de Pabo. Ook tijdens deze studie blijft ze bezig met bakken. In de zomer van 2013 begint Else met het bakken van de wisselende taarten voor Expresszo, de zaak van Ard. Hij benadert haar via haar Facebookpagina ‘Zoet in Zeeland’. Ard is inmiddels aardig thuis in het ondernemerschap en is enthousiast over de taarten van Else.

 

 

 

undefined

High Tea

Tijdens het drinken van een kop koffie ontstaat het idee om de taartenbusiness van Else uit te breiden en het professioneler te gaan aanpakken. Heel wat brainstormen, kopjes koffie en nachtjes slapen verder wordt de knoop doorgehakt. Na een zoektocht naar een geschikte ruimte in het centrum van Middelburg vinden zij een sfeervol pandje uit 1864 in de Sint Janstraat. Ze verbouwen het en richten het in naar hun wensen. Ovens en bakblikken worden aangeschaft, vergunningen aangevraagd, het logo gemaakt en de website gebouwd. 11 Oktober 2014 is De Juf officieel een feit.

 

 

Na een paar jaar begint het weer te kriebelen. Ard en Else hebben ideeën te over, maar ruimte te kort. Om die reden gaan ze op zoek naar een andere locatie met meer ruimte en met de mogelijkheid tot een terras. Ze komen na een zoektocht van twee jaar terecht op het Damplein. Daar realiseren ze een zaak waar niet alleen taart gegeten kan worden, maar waar men nu ook terecht kan voor het ontbijt, de lunch en borrel. De filterkoffie wordt ingeruild voor een mooie espressomachine. Aan het assortiment taarten wordt niet gerommeld, dat blijft zoals je van ons gewend bent. Op 17 november 2018 heropent de zaak aan Damplein 20.

In 2021 besluit Ard uit de zaak te stappen en een nieuw avontuur elders te beginnen. Else staat nu ´alleen´ aan het roer van De Juf en wordt daarin bijgestaan door haar partner Harm.

 

High Tea bij De Juf
Assortiment - Taart, Koek en Kruimels
X