Over De Juf

Over De Juf

Hoe het allemaal begon

 

 

 

 

Al van jongs af aan is Else in de keuken te vinden. Maar naast bakken is ze graag creatief bezig en wil graag met kinderen werken. Na de middelbare school kiest ze er daarom voor om naar de Pabo te gaan. Ook tijdens deze studie blijft ze bezig met bakken. In de zomer van 2013 begint Else met het bakken van de wisselende taarten voor Expresszo, de zaak van Ard. Ard is inmiddels aardig thuis in het ondernemerschap en is enthousiast over de taarten van Else.

 

 

 

 

 

 

undefinedundefined

undefined

High Tea

Tijdens het drinken van een kop koffie ontstaat het idee om de taartenbusiness van Else uit te breiden en het professioneler te gaan aanpakken. Heel wat brainstormen, kopjes koffie en nachtjes slapen verder wordt de knoop doorgehakt. Na een zoektocht naar een geschikte ruimte in het centrum van Middelburg vinden zij een sfeervol pandje uit 1864 in de Sint Janstraat. Ze verbouwen het en richten het in naar hun wensen. Ovens en bakblikken worden aangeschaft, vergunningen aangevraagd, het logo gemaakt en de website gebouwd. 11 Oktober 2014 is De Juf officieel een feit.

 

 

 

 

Na een paar jaar begint het weer te kriebelen. Ard en Else hebben ideeën te over, maar ruimte te kort. Om die reden gaan ze op zoek naar een andere locatie met meer ruimte en met de mogelijkheid tot een terras. Ze komen na een zoektocht van twee jaar terecht op het Damplein. Daar realiseren ze een zaak waar niet alleen taart gegeten kan worden, maar waar men nu ook terecht kan voor ontbijt en lunch. De filterkoffie wordt ingeruild voor een mooie espressomachine. Aan het assortiment taarten wordt niet gerommeld, dat blijft zoals je van ons gewend bent. Op 17 november 2018 heropent de zaak aan Damplein 20.

In 2021 besluit Ard uit de zaak te stappen en een nieuw avontuur elders te beginnen. Else staat nu ´alleen´ aan het roer van De Juf en wordt daarin bijgestaan door haar partner Harm.

Sinds het voorjaar van 2023 is De Juf wéér een beetje uitgebreid. En wel met de kiosk op het Damplein. Het mooie terras tussen de leibomen hoort nu volledig bij De Juf. Bij de kiosk kun je heerlijk softijs met verschillende huisgemaakte toppings halen, sandwiches en natuurlijk koffie en taart. Dit alles om mee te nemen of om op te eten op ons to go terras.

 

High Tea bij De Juf
Assortiment - Taart, Koek en Kruimels
X